top of page

Ben Nereye?





İlk adım ne istediğimizi bilmek. Ne istediğimizi bildiğimizi bildiğimizi zannederiz çoğu zaman. Kilo vermek, daha iyi maddi gelir sahibi olmak, yeni bir iş. Bunların hepsi bir istektir ancak havada oradan oraya uçuşan toz bulutu gibidirler.


Tüm bu isteklerinizi daha belirgin daha net hale getirmeniz onlara ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.


Peki nasıl?

Amaçlarınıza bazı sorular sormak onların daha net hale gelmesini sağlar.


- “bunu gerçekten neden istiyorum?”

- “başlamak için hangi adımları atabilirim?”

- “istediğim gerçekleştiğinde sonuç ne olacak?”


gibi soruların cevaplarını kendinize vererek amacınıza giden yol için harika bir başlangıç yapabilirsiniz.


İkinci adım amacımızı tüm dünyaya ilan etmek. Niyetlerinizi sadece kendinizin değil herkesin bilmesini sağlamak. Arkadaşlarınıza anlatabilirsiniz, hakkında yazı yazabilirsiniz, üzerinde meditasyon yapabilirsiniz, sürekli göreceğiniz bir yere amacınız ile ilgili resimler asabilirsiniz.

Amacınızı, niyetinizi hayatınızın bir parçası yapıp; arkada kalmasına, unutmanıza izin vermemeniz çok önemlidir.


Üçüncü adım harekete geçmek. Bu adımda artık neyi neden istediğinizi biliyorsunuz, bu isteğinizi paylaştınız ve artık onunla yaşar hale geldiniz. İşte şimdi ona doğru yürüme zamanı geldi. Niyetiniz her neyi gerektiyorsa o adımları atmalısınız. Kitaplar okuyabilirsiniz, yapılacaklar listesi düzenleyebilirsiniz, seminer ve eğitimlere dahil olabilirsiniz. Bu aşamada artık gerçekleştirme gücünüzün devreye girmesi için yoğun çabanıza ihtiyacınız olacak. Emek verecek ve o şekilde amacınıza doğru ilerleyeceksiniz.


Son olarak da tüm olasılıklara açık olmayı unutmamak. Hayatta belki de en çok ihmal edilen adımlardan biri de bu. Bir yöne doğru ilerlerken ve kendimizi çok kaptırmışken diğer olasılık ve gelişmelere kendimizi kapatmak. Biz bir yöne doğru ilerlerken hayatta da kendi akışında milyonlarca farklı yöne doğru zaten akmakta. Kimi zaman üzerinde ısrarla devam etmeye çalıştığımız yolu, yöntemi bırakıp farklı olana odaklanmak bizi dönüştürecek asıl güç olabilir. Yaşadıklarımız, yaptıklarımız üzerinde biraz esneyebilmek, başka fırsatların da olabileceğini akılda tutmak bile bu anlamda işe yarayacaktır.


Bence asıl değerli olan hayatı tüm benliğimizle yaşamaya kararlı olmak ve içimizde yaşayan enerjiyi canlı kılmaktır.






11 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page