top of page

Durun!


Durmak, durabilmeyi bilmek bir çeşit bilgeliktir bana göre. Kendini bilen, tanıyan insan; durması gereken yeri de bilir haliyle.

“Evet, hepimiz sanatçıyız !” başlıklı yazı sevgili eşim Atıf Büyüksoy’un, efsane reklamcı John Hegarty’nin Yaratıcılık kitabından alıp, paylaştığı bir bölüm. Yazı çok değerli bir duruma öneride bulunmuş. İleride sorun olabilecek hatta şu anda bile sorun sayılacak bir gerçekliği hep birlikte yaşıyoruz aslında. Hegarty’nin belirttiği gibi teknoloji kendimizi yaratıp, ifade etmemizi kolaylaştırdı. Bir anlamda harika ambalajlar yaratabiliyoruz. Hatta buna mecbur bırakılıyoruz. Gerçekten mecbur muyuz ayrı bir soru iken, ortaya koyduklarımızın altını ne kadar dolduruyoruz, hakkını veriyoruz da ayrı bir soru. Bilgi sahibi olmak gerçekten hayati önem taşıyor. Bilmediğimiz konularda önermek, yönlendirmek, biliyormuş gibi yapmak en kolayı.

Hepimiz sanatçı olmalı mıyız? Bize özel yeteneklerimizi keşfedip, onlara emek vermek neden bu kadar zor? Kendimiz olmanının tadını ne zaman çıkaracağız?

İşte durmayı hatırlatan paylaşım:

”Evet, Hepimiz Sanatçıyız !”

Ama bazılarımız bunu göstermese daha iyi olur.

Kuşkusuz yaratıcı olmak insanlar için doğal bir durumdur ama bazılarımız bunda diğerlerinden kesinlikle daha iyidir.

Örneğin hepimiz dans edebiliriz, ama bazılarımız dans pisti çağırdığı halde uzaktan izleme sağduyusunu gösterir.

Bu belki çok aşikar gelebilir ama ne yazık ki artık herkesin her şeyi yapabileceğini ve başkalarını da buna zorlaması gerektiğini düşündüğü bir dünyada yaşıyoruz.

Doğru cevap; bunu yapmamanız gerektiğidir.

Sadece teknoloji sayesinde kendinizi yaratmanızın ve ifade etmenizin kolaylaşması, bunu iyi yaptığınız anlamına gelmez. Her gün kötü yazılmış, beceriksizce kurgulanmış ve bilgi sahibi olmayan blogların istilasına uğruyorum!

Lütfen, DURUN! Bize bir iyilik yapın ve kendinize yapacak daha faydalı bir şeyler bulun.

Hayatta en büyük becerilerden biri, yeteneği fark etmek ve buna saygı duymaktır. Kendi yeteneklerinizin farkında olun; böylece daha fazla şey öğrenip daha çok tatmin duyacaksınız.

John Hegarty


23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page