top of page

Okunası Bir Hayat


Yaşanmış her hayatın bir kitabı olmalı.

Nefes alan her canlının bir kitabı olmalı çünkü yazılmaya değer bir hikayesi olmalı. Önemli olan ne kadar az ya da çok, ne kadar varlıklı, ne kadar şöhretli yaşadığımız değil ne kadar farkında yaşadığımız. Hakkını vererek yaşamanın şartları satın alınabilir değil. Doğan her gün hepimiz için mucizelerle dolu.

Bu mucizeleri fark etmiş ve hikayesini “Hayat Dersi” kitabı ile paylaşmış Dr. Wayne W. Dyer’ın kitabından gerçekten çok etkilendim. Kendi yolunu takip etmiş, mesajları değerlendirmiş, kendini yaşamı süresince dönüştürmeye devam etmiş bir insan. Çok satanlar listesine giren kitapları, çok izlenen TV showları veya başına gelen iyi ya da kötü hiçbir şey onu bu dönüşümü aramaktan alıkoymamış. Kişisel gelişim dünyasının gurusu sayılan Dr. Wayne’ın anıları, hikayemizi yazmak için başarılı bir ilham kaynağı.

Dr. Wayne attığı adımların sonuçlarından bağımsız yaşamayı kendine ilke edinmiş. Bu bağımsızlık sonsuz yaratıcılığını sürekli besleyen bir kaynağa dönüştürmüş. Ele aldığı her şeyi tutku ile yapmış. Hislerinin ve olaylara olan bakış açısının sorumluluğunu üstlenmiş. Böylece onları değiştirmeye ihtiyacı olduğunda bunun için herhangi bir onay mekanizmasına ihtiyaç duymamış.

Amaçlarımıza bağlanmak ve bunun için çalışmak çok değerlidir. Yaşama bağlanma, etrafımızda olan biteni daha net görebilme ve şükredebilme gücü kazanmamızı sağlar. Özellikle başkaları için de iyiliğe hizmet eden bir amacımız olduğunda evrendeki tüm güç bize yardım eder.

“Kalbini dinle, varlığının özü; aşk ile uyum içinde ol ve ayrıntıları ilgilenmesi için evrene bırak ..”*

*“Hayat Dersi , Dr. Wayne W. Dyer”


53 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Seyir'den

bottom of page