top of page

Dünyanın Ruhu


İnançların, tecrübelerin, bilinenlerin, bilinmeyenlerin yedi alimin dilinden iki gencin yüreğine akıtılmasının öyküsü. Başarı ve mutluluğun anahtarı, korkunun yerine sevgiyi koyabilmeyi, varoluşa dair değerli mesajlarla dolu satırlar. Kitaptan bende kalanlar:

  • İnsanın en büyük hazinesi, kendisini özgür kılacak zihin berraklığı ve onu mutlu edebilecek yürek iyiliğidir.

  • Günümüz dünyası mutluluğu, “sürekli daha fazlası”, bir eylemcilik ve zenginlik biriktirme çılgınlığında aramakta ama aslında mutluluğun özü sahip olunan şeylerde değil, ruhun huzurundadır.

  • Uzun zaman yaşamak istemeyi düşlemek yerine, her günün bir yaşam olduğunu düşlemek ve “iyi” yaşamak için acele etmek daha değerlidir.

  • Zihnimiz iki yerde vücut bulur ve kendini iki sesle duyurur: biri aklımızda, diğeri yüreğimizde. Akıl bize bilgiyi, gerçeği ve özgürlüğü aratır. Yürekse sevginin peşine düşürür. İkisi birlikte güzelliği ve adaleti aramaya yöneltir bizi.

  • Geliştirin : hayranlık, çaba, şefkat, keyif, neşe, mizah, inanç, güven, cömertlik, cesaret, güç, iyilik, iyi niyet, gerçeklik duygusu, yetinme, kanaatkarlık, minnettarlık, temkin, ölçülülük, sabır, hizmet duygusu, merhamet, bağışlama, hoşgörü geliştirin...

İçindeki harika hikayelerle öğretilerini pekiştiren bu kitabı büyük bir keyifle rafıma yerleştiriyorum :)

“Ruhunu yitirmişse, evreni fethetmiş olmak insanın ne işine yarar?..”*

*“Dünyanın Ruhu , Frédéric Lenoir”


20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Seyir'den

bottom of page