top of page

Profesyonel KOÇLUK ve Faydaları


Kendimiz olabilmek; en büyük özgürlüktür. Bize ait saniyeleri, dakikaları, saatleri kendimiz gibi yaşayabilmek, hayallerimizi gerçeğe dönüştürebilmek için çabalamak; olduğumuz gibi kabul görmek ve kendimizi sevmek bize kendimize giden yolları açar. Tüm kaynakların aslında bizde var olduğunu anlar ve daha fazlası için adımlarımızı sıklaştırırız.

Kendi bütünlüğümüze ulaşma yolunda karşılaştığımız bazı zorluklar engellerimize dönüşebilir. Geçmişimizden günümüze taşıdığımız olumsuz varsayımlarımız, bizi sınırlayan inançlarımız, eski alışkanlıklarımızın konforu, önceliklendirmelerimizde yaşadığımız sıkıntılar, iş ve özel yaşamımızdaki dengesizlikler, kendimizi ihmal etmelerimiz bir süre sonra amacımızın üzerimizdeki etkisini yok eder. İçimizdeki kaynaklara ulaşma konusunda güçlükler yaşarız ve tatminsizliklerimiz artar.

Bu zamanlarda alacağımız destek ile bizi harekete geçirecek içsel gücümüze yeniden ulaşır ve dengemize kavuşuruz.

İki kişinin inancı ile başlayan, büyüyen ve daima nefes alan bir yol arkadaşlığı olan koçluk süreci; bireye kendisi olma özgürlüğünde eşlik eder. Bir tekniktir, destektir, sanattır, kavramdır. Hepsi aynı sonuca götürür. Bireyin yaşam dengesini, streslerini, yaşamını etkileyen süreçlerini dikkate alır. Bir danışmanlık veya terapi süreci değildir. Önyargılardan, tavsiyelerden, eleştirilerden uzak, geleceği daha iyi planlayabilmeyi ve bireyi daha ileriye taşımayı hedefler.

Koç, koçluk alan kişinin hedeflerinin netleşmesinde, engellerinin tespitinde ve aşılmasında yine kişinin potansiyeline duyduğu güven ve inançla ona kılavuzluk eder.

Verimli bir koçluk süreci sonunda tercihlerimizi yaşamaya başlar, öz farkındalığımıza, potansiyelimize, engellerimize, en derinimize bir fotoğrafa bakar gibi bakma şansı bulur ve istediğimiz aksiyon planını hayata geçirmek, harekete geçmek için kendimize bir fırsat tanır duruma geliriz. Bazen arınır, bazen çoğalır fakat illa bir ilerleme kaydederiz.

Koç ve danışan arasındaki ilişki her zaman tek ve özel’dir. İki kişi arasında arasındaki en temel bağlaç güvendir. Bu süreci başlatmak için yaklaşık 30 dakikalık bir ön görüşme yapılır.

Birlikte yola çıkma kararı verildikten sonra; seans sayısını, bir araya gelinecek günleri, saatleri, ödeme koşullarını ve gizliliği çerçeveledikleri bir sözleşme imzalanır ve yolculuk başlar..

Koçluk hakkında daha detaylı bilgi almak veya benden koçluk almak isterseniz nazliyigitbuyuksoy@gmail.com'dan bana ulaşmanız yeterli olacaktır.

117 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page